Aantal personen 6
Ingrediënten
cake:
250 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
250 ml sojamelk
60 ml zonnebloemolie
120 gram suikervervanger (Vb. Zusto)
1 eetlepel vanille extract
frangipane: 150 gram sojayoghurt 1/2 zakje vanillesuiker 70 gram amandelmeel 120 gram bloem snufje zout 1 theelepel amandelextract 1 theelepel bakpoeder 30 ml zonnebloemolie
handje amandelschilfers
Extra: abrikozen confituur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een mengkom de bloem, zout en bakpoeder voor de cake. Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, suiker en vanille extract voor de cake. Doe de droge ingrediënten bij de vochtige. Doe in een andere mengkom de ingrediënten voor de frangipane. Doe het cakemengsel in een bakvorm (met bakpapier) en roer het frangipanemengsel erdoor.
Als extraatje zou ik een dun laagje abrikozen confituur op de bodem aanbrengen!
Werk af met amandelschilfers Laat de cake ongeveer 45 minuten bakken. Opgelet, deze cake is verslavend lekker ... Veel bakplezier!
Opmerkingen