top of page
Julie Van Lommel

Geroosterde aardappelen (vetarm)


Geroosterde aardappelen by Julie Van Lommel

Gebakken aardappelen, zo lekker! Maar vaak heb je hier veel vetstof voor nodig én vraagt dit toch ook wat tijd (voorkoken en dan nog eens bakken). Met dit gerechtje hoeven de aardappelen niet voorgekookt te worden, hebben ze niet veel vet nodig en zijn ze op 30 minuten super lekker!


Ingrediënten:

Aardappelen

Olie spray

Kruiden: peper, zout, country kruiden (of paprika kruiden)


Bereiding:

Warm de oven voor op 205graden.

Was de aardappelen en dep ze terug goed droog. Je kan de schil er perfect aanlaten, maar indien gewenst kan je de aardappelen ook schillen.

Snijd de aardappelen in gelijke schuifjes van +/- 0,5cm.

Verdeel de schijfjes op een bakpapier naast elkaar (ze mogen niet over elkaar liggen).

Kruid af: peper, zout, country kruiden (als je wil kan je ook groene kruiden toevoegen)

Spray tot slot enkele keren de olie over je bakplaat met aardappelen. Zet gedurende 30 a 35 minuten in de oven. Je hoeft tussendoor niet op te schudden.

Prik voor de zekerheid door een aardappelstukje om te weten of ze gaar zijn (vanbinnen zacht, langs buiten krokant!).


Zo simpel en zo heerlijk!

Je kan ze combineren met een fris slaatje, gekookte groenten of bij een BBQ.



Smakelijk


Julie

230 weergaven

Comentários


bottom of page