Fijne zondag iedereen!
Koffiekoeken komen hier eigenlijk nooit in huis, een gewoonte. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik een zoetekauw ben dus ter compensatie bak ik nu en dan wel graag eens pannenkoeken of wafels!
Het blijft een uitdaging om zonder eieren te bakken (uit principe, los van voedingswaarde) maar deze keer ging het best goed! Als jullie het ook graag eens proberen, kan je dit recept volgen:
Ingrediënten voor +/- 10 wafels
180g zelfrijzende bloem
80g havermeel/havervlokken
80g ahornsiroop of honing
2el olie
300ml havermelk + 1tl azijn*
Bereiding
Doe de havermelk en azijn in een glas en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarzet.
Verwarm ondertussen je wafelijzer voor.
Doe de bloem en de haver bij elkaar en mix goed door. Voeg een klein snuifje zout toe.
Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin de ahornsiroop, olie en melk. Meng goed door.
Vergeet je wafelijzer niet in te vetten en doe dan het deeg in het wafelijzer. Bak voor zo'n 3 minuten of tot goudbruin.
Eén wafel bevat +/- 150kcal, dus als maaltijd zou je er 2 of 3 kunnen nemen met wat fruit en/of yoghurt bij.
*Ik had frambozenazijn in huis, maar gewone azijn, witte wijn azijn of appelazijn kunnen ook prima!
Veel bakplezier!
Julie
Comments